tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Έκθεση στο Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας στο Λεβίδι

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση στο Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας στο Λεβίδι

Στα πλαίσια των Ετήσιων Περιοδικών Εκθέσεων που οργανώνουν ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος και ο Νίκος Γρηγοράκης  για τρίτη συνεχή χρονιά  στο Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας, στο Λεβίδι, στις 19 Δεκέμβρη 2010 θα παρουσιάσει  την έκθεση Γλυπτικής – Ζωγραφικής και Χαρακτικής με έργα των Κυριάκου Ρόκου και Ρουμπίνας Σαρελάκου με τίτλο:

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ  ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Γνωστοί, πολυβραβευμένοι και με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό τους, οι δύο καλλιτέχνες, θα παρουσιάσουν έργα που εκφράζουν τους απόηχους της Αρκαδίας και των νοημάτων που το όνομά της σημαίνει διαχρονικά, στη σκέψη αυτών που διασταυρώνονται μαζί της στα μονοπάτια της τέχνης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Κυριάκος Ρόκος
O Kυριάκος Pόκος, κατάγεται από το Μέτσοβο και γεννήθηκε στα Γιάννενα 1945. Σπούδασε γλυπτική στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών της Aθήνας με δάσκαλο τον Γιάννη Παππά κι ύστερα, με υποτροφία της Aκαδημίας Aθηνών, δούλεψε στο Παρίσι, κοντά στον Kώστα Kουλεντιανό και στο εργαστήριο του Σεζάρ στην Ecole Superieure des Beaux Arts. Aπό το 1972 μέχρι το 2009 έχει κάνει τριάντα τρείς ατομικές εκθέσεις στην Eλλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιους χώρους στην Αθήνα, στον Πειραιά, στα Γιάννενα, στο Μέτσοβο, στη Νάξο, στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη, στην Καρδίτσα, στην Αμαλιάδα, στη Λέσβο, στην Καλαμάτα, στη Χίο, στο Λουξεμβούργο, Λετονία, Βερολίνο, Παρίσι και στην Πόλη Horse της Σουηδίας. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Tέχνης του Kαρόλου Kουν, το Eθνικό Θέατρο και το Περιφερειακό Θέατρο Iωαννίνων. Κείμενά του δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι παράλληλα συγγραφέας και έχει εκδώσει σημαντικό αριθμό βιβλίων.  Eίναι καθηγητής στο τμήμα Συντήρησης Aρχαιοτήτων και Έργων Tέχνης του T.E.I. Aθήνας όπου οργάνωσε το πρώτο εργαστήριο Γλυπτικής.

Ρουμπίνα Σαρελάκου
Η Ρουμπίνα Σαρελάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Μαθήτευσε κοντά στους ζωγράφους Π. Σαραφιανό, Ν.Νικολάου και Γ. Μόραλη. Τελείωσε το Εργαστήριο Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο το ζωγράφο – χαράκτη Κ.Γραμματόπουλο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole des Beaux – Arts στο Παρίσι με δάσκαλο τον G. Dayez. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολλές ατομικές εκθέσεις καθώς και σε ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίδαξε επί  πολλά έτη Ελεύθερο Σχέδιο και Χρώμα, στη Σχολή Βακαλό Art and Design. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Ομίλου Τέχνης και Φιλοσοφίας». Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Ίδρυμα Tάκη Τρανούλη και τη Διεθνή Biennale Χαρακτικής του Βερολίνου, για το χαρακτικό της έργο.  To 2000 φιλοτέχνησε τα σκηνικά για το θεατρικό έργο του Τennesse Williams, Outcry, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα, στο Νεοελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
blogger hit counter