tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Βράζουν» στην Περιφέρεια για το πρωτοσέλιδο του «Αδέσμευτου»!

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

«Βράζουν» στην Περιφέρεια για το πρωτοσέλιδο του «Αδέσμευτου»!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Αδέσμευτού Τύπου» που κάνει λόγο για 35 νεκρούς στη Λακωνία από την ελονοσία, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη μία σύσκεψη στην Τρίπολη, στην οποία ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έχει καλέσει δημάρχους με τους οποίους συζητείται ο τρόπος αντίδρασης για το δημοσίευμα αυτό. 
 
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο «ΑΔΕΣΜΕΥΕΤΟΣ ΤΥΠΟΣ»

 
Ο Περιφερειάρχης είπε: "Έρχεται στη λογική να προκαλέσει ζημιά και βλάβη στην περιφέρεια. Λυπάμαι που ένας έμπειρος εκδότης που είναι ο Δημήτρης Ρίζος άφησε ανέμελα να υπάρξει αυτό το δημοσίευμα. Προκαλεί εντύπωση που ο δημοσιογράφος που το υπογράφει, δεν είχε καμία επαφή με το δήμαρχο Σκάλας, ούτε με την αντιεπριφερειάρχη  Λακωνίας, ούτε με κανέναν από την περιφέρεια. Αυτό διευρύνει το πρόβλημα. Δημιουργεί εξαιρετικές καχυποψίες από την πλευρών όλων των συμπολιτών μας θεωρούμε ότι δεν ήταν ένα τυχαίο δημοσίευμα. Ο πόνος, ο θυμός που μας προκάλεσε είναι τεράστιος. Εμείς, σε αυτού του είδους τη δημοσιογραφία, απαντάμε με καθαρές θέσεις. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το έργο που κάνει η περιφέρεια.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

04/01/2012
Θερίζει η ελονοσία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Σε ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία εξελίσσεται η παραμονή στη χώρα μας ενός απροσδιόριστου αριθμού λαθρομεταναστών, πολλοί από τους οποίους είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών.
Η ελονοσία, η φυματίωση, η υπατίτιδα, το AIDS και τελευταίως η ψώρα κάνουν θραύση στις τάξεις των αλλοδαπών που προέρχονται από χώρες του τρίτου κόσμου και μόνο από καθαρή σύμπτωση δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα ενδημικές διαστάσεις, προσβάλλοντας και τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Φαίνεται όμως, ότι σιγά σιγά η τύχη μας εγκαταλείπει καθώς η ελονοσία και η ψώρα τείνουν να εξελιχθούν σε επιδημίες στην Λακωνία και στις φτωχογειτονιές της Αθήνας.
Σύμφωνα με επίσημη απάντηση του υπουργείου Υγείας στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη, 35 άτομα πέθαναν μέσα στο 2010 από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σε σύνολο 101 που διαγνώστηκαν με τη συγκεκριμένη λοίμωξη.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που αφορούν στην περιοχή της Σπάρτης, όπου έχουν εμφανιστεί δεκάδες κρούσματα ελονοσίας σε Ελληνες πολίτες.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «τη νόσο εισήγαγαν μετανάστες από το Πακιστάν που μόλυναν τοπικούς πληθυσμούς κοινωφελών κουνουπιών.
Στη συνέχεια αυτά με τσίμπημα μετέφεραν το παράσιτο στους κατοίκους του Νομού».
Το περίεργο είναι όπως παρατηρεί ο κ. Πλεύρης, ότι στην απάντηση δεν γίνεται καμία αναφορά στην οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Ασθενειών (ELDC) που επιβάλλει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μη δέχονται στο έδαφός τους άτομα προερχόμενα από τη Λακωνία!
Η απαγόρευση ισχύει από τις 11 Νοεμβρίου 2011 και συνοδεύεται με τη «συμβουλή» στους Ευρωπαίους υπηκόους να μην επισκέπτονται την περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται ως «επικίνδυνη»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ όσων μολύνθηκαν από την ελονοσία ήταν κι ένα βρέφος 20 μηνών και πολλά παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Η κατάσταση παραμένει δραματική παρά την επιδημιολογική παρέμβαση του Κέντρου ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καθώς πολλοί λαθρομετανάστες απέφυγαν, φοβούμενοι μήπως απελαθούν να εξετασθούν.

Και φυματίωση
Το ανησυχητικό είναι ότι κρούσματα ελονοσίας έχουν εμφανιστεί διαπιστωμένα και στο Κέντρο της Αθήνας, τα οποία αποδίδονται πάλι σε αλλοδαπούς, προερχόμεους από την νοτιοανατολική Ασία.
Και σα να μην έφταναν ολ’ αυτά, παρουσιάστηκε και φυματίωση, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό στους κατοίκους της Αθήνας, ενώ το θέμα απασχόλησε και την Ν.Δ. σε σύσκεψη κατά την οποία προήδρευσε ο αναπληρωτής τομεάρχης υγείας του κόμματος Μανώλης Αγγελάκας.
Ο τελευταίος κάλεσε τον κ. Λοβέρδο να θέσει σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση των Μεταδιδομένων Νοσημάτων που περιλαμβάνει τον προληπτικό εμβολιασμό των μαθητών των σχολείων της πρωτεύουσας κατά του ιού της φυματίωσης.
Σοκ, όμως, έχει προκαλέσει στις περιοχές της Κυψέλης, πλατείας Βικτωρίας και Αγ. Παντελεήμονα η είδηση ότι στην περιοχή τους έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα ψώρας.
Κάτι που επιβεβαίωσε σε συνεδρίαση του 6ου Διαμερισματικού Συμβουλίου ο γιατρός Δημόσιας Υγείας κ. Λιάπης, ο οποίος πάντως αρνήθηκε ότι εμφανίστηκε λέπρα σε αλλοδαπούς, προερχόμενους από τη ζώνη του Μαγκρέμπ (Λιβύη, Αλγερία, Μαρόκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter